Micro Haar Pigmentatie (MHP)wordt soms ook wel scalp pigmentatie genoemd.

Het is een manier om voorgoed met kaalheid af te rekenen. Door hypoallergene biologische pigmenten in de bovenste huidlaag aan te brengen, wordt de hoofdhuid van nieuwe ‘haarstoppels’ voorzien die niet van natuurlijke stoppels te onderscheiden zijn.

Geleerd van de best of the best Adi Schendel, deze man is wereldwijd een bekende naam.
Ik ben dan ook blij dat ik deze prachtige behandeling(en) kan aanbieden.

Scalp pigmentatie is een veilige behandeling

De nieuwe haarstoppels worden in overleg met u aangebracht en is zowel voor mannen als vrouwen een mogelijkheid om dunner wordend haar en eventuele littekens te verhullen. Scalp pigmentatie is een behandeling die vrijwel pijnloos is. De kans op eventuele complicaties en/of bijwerkingen is klein. Het aangebrachte pigment verdwijnt binnen 1,5 tot 5 jaar. Daarna kunt u kiezen voor een scalp pigmentatie behandeling die aansluit op uw haardracht van dat moment. In de volgende gevallen kan een MHP-behandeling een mogelijke uitkomst bieden:

  • Als u geconfronteerd wordt met een steeds dunner wordende haardos en daarvoor een optische verdichting zoekt.
  • Indien u een haartransplantatie heeft ondergaan en het resultaat verder wilt optimaliseren. Bovendien is een scalp pigmentatie ook de aangewezen methode om littekens die na een haartransplantatie zijn ontstaan te verhullen.
  • Bij vergevorderde kaalheid (waarbij er een eventuele haartransplantatie niet meer mogelijk is) kunt u door te kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling toch over natuurlijk lijkende  haarstoppels beschikken. Kalende mannen kiezen daarom steeds vaker voor een zogenaamde ‘shaven look’, waarbij door de aangebrachte stoppels het idee van een goed onderhouden kort kapsel ontstaat.
  • Ook bij het verhullen van pleksgewijze kaalheid kunt u weer meer zelfvertrouwen krijgen na het ondergaan van een scalp pigmentatie behandeling.

Wat kunt u verwachten van scalp pigmentatie behandeling?

In tegenstelling tot wat u misschien zou kunnen denken, is scalp pigmentatie géén tatoeage. Er wordt gebruik gemaakt van uiterst fijne naalden en een geavanceerd apparaat. De gekleurde pigmenten die worden toegepast zijn biologisch en semi-permanent van aard. Na verloop van tijd verdwijnen de pigmenten en is het mogelijk om een nabehandeling te ondergaan. Net zoals uw natuurlijke haar zou veranderen na verloop vn tijd, kan ook de scalp pigmentatie dan met u mee veranderen. Om het resultaat zo optimaal mogelijk te houden, kunt u op jaarlijkse basis een onderhoudsbehandeling uit laten voeren. De eindresultaten zijn over het algemeen in de lijn der verwachting.

De kosten voor een scalp pigmentatie behandeling

In uw zoektocht naar meer informatie zult u constateren dat de kosten voor scalp pigmentatie berekend worden aan de hand van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. De prijzen variëren bovendien per kliniek en ‘shoppen’ kan lonend zijn. Neem ook de afstand van en naar de kliniek mee in uw overweging dit evenals de reviews welke u heeft gelezen. Het is verstandig om u vooraf zo goed mogelijk te laten informeren. Dit is beter dan achteraf teleurgesteld te zijn in het resultaat dat bereikt wordt, omdat de kliniek niet aan uw verwachtingen voldoet. De micro haar pigmentatie kosten voor een losse, eenmalige behandeling worden vaak per uur in rekening gebracht. Wilt u één hoofdzone laten behandelen dat moet u rekenen op een prijs die ligt rond de € 450. Een volledige behandeling van de hoofdhuid kost gemiddeld rond de  € 2.500- 5000. De locatie van de kliniek en de naamsbekendheid kunnen mede bepalend zijn voor de scalp pigmentatie tarieven die een behandelaar in rekening brengt.

Op een mobiel voor de prijzen naar links swipen.

Behandeling Prijs
1 zone €   350,00
2 zones €   630,00
3 zones €   960,00
4 zones  € 1300,00
5 zones  € 1650,00
De zones  hebben gemiddeld 2 behandelingen nodig (deze zitten dan ook in de prijs)
Litteken (inclusief 1 nabehandeling) Op aanvraag
Verdichting van bestaand haar (mannen en vrouwen, inclusief 2 nabehandelingen) vanaf 350 euro