Litteken behandeling

Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid, een huid waar het pigment uit is verdwenen, is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst! Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op.
Denk aan littekens van bijvoorbeeld:

  • een val in de kinderjaren: vaak op de plaats van de wenkbrauw,
  • acne littekens,
  • na een face-lift (achter de oren),
  • na een borstverkleining (rondom tepel)
  • na een hechting
  • een diepere schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
  • brandwonden: een nieuwe lip kan gevormd worden, wenkbrauwen kunnen gesuggereerd worden, wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden enz.

Door het ontstaan van littekens kunnen ook kale plekken ontstaan. Een veel voorkomende litteken ontstaat door verbranding of door een ander trauma.

Een ander bekend en veel voorkomend litteken is het litteken als gevolg van een FUT-haartransplantatie. Er zijn afgelopen 10 tot 15 jaar in de Benelux mogelijk 300.000 van dergelijke haartransplantaties uitgevoerd.

Er is een grote verscheidenheid aan littekens na een FUT-haartransplantatie. Het ene litteken is groter dan de ander. Het litteken kan er echter uitzien als in onderstaand figuur.

Littekens ontstaan na een haartransplantatie kunnen tegenwoordig goed behandeld worden met een combinatie van technieken, dermatografie- littekenrelaxing en micro hair tattoo.

Het litteken moet minimaal een half jaar oud zijn en mag niet meer rood of onrustig zijn, voordat deze kan worden behandeld.

Bij deze techniek worden verschillende pigmenten met speciale apparatuur en naaldformaties in de beschadigde huid aangebracht.
Er kan voor ieder individu een toereikende kleur worden gemaakt, vaak opgebouwd uit 3 tot vijf verschillende kleuren, die de natuurlijke huidskleur het dichtst benaderd.
Om een driedimensionaal effect te verkrijgen wordt er met transparante en dekkende inkten gewerkt.

Omdat iedere huid anders reageert (vooral littekenweefsel) op de inkt, zijn er meerdere behandelingen nodig voordat het eindresultaat goed zichtbaar is.
Meestal zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig en er zal steeds minstens 4 weken zitten tussen de behandelingen, zodat de huid van het litteken goed kan herstellen.

De inkten die worden gebruikt zijn biologisch oplosbaar en zullen in de loop van de tijd vervagen.
Daarom wordt geadviseerd een jaarlijkse touch up in te plannen.

Het aantal behandelingen en de tijd is van tevoren vaak moeilijk vast te stellen.

Het litteken kan zeer goed worden gecamoufleerd, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Het resultaat hangt ook af van de staat en de grootte van het litteken.

 

 

Op een mobiel voor de prijzen naar links swipen.

Behandeling Prijs
1 zone €   350,00
2 zones €   630,00
3 zones €   960,00
4 zones  € 1300,00
5 zones  € 1650,00
De zones  hebben gemiddeld 2 behandelingen nodig (deze zitten dan ook in de prijs)
Litteken (inclusief 1 nabehandeling) Op aanvraag
Verdichting van bestaand haar (mannen en vrouwen, inclusief 2 nabehandelingen) vanaf 350 euro