Verwijderen van tatoeages en pigmentvlekken

Een tatoeage wordt gezet op het moment dat u ervan overtuigd bent dat u hem uw hele leven wilt laten staan. Maar niets is zo veranderlijk als een mens, er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor iemand spijt krijgt van een tatoeage.

Gelukkig bestaat er nu een veilige en goede methode om pijnloos en zonder littekens tatoeages te verwijderen.

Go4Beauty werkt met de  ND YAG laser.

De YAG laser reageert op pigment dus op tatoeages en pigmentvlekken en –vlekjes.

Dit pigment kan van nature in uw huid zijn terechtgekomen (bijvoorbeeld bij sproeten), of er kunstmatig in zijn aangebracht door middel van een tatoeage.
Dit pigment zit enigszins buiten het bereik van het opruimsysteem van ons lichaam. Hierdoor blijft het aanwezig op de plaats waar het is ingebracht.
Door de YAG laser te richten op het pigment wordt de opname van dit pigment door het lichaam gestimuleerd.

Bij de behandeling door middel van de YAG laser voelt u tikjes op de huid.

Tijdens een gratis consult worden de mogelijkheden met u doorgesproken en wordt er een test uitgevoerd om de instelling van de laser te bepalen voor de definitieve behandeling.

Behandelingsmogelijkheden voor het Yaglaser apparaat:

 • Verwijderen tatoeages
 • Verwijderen permanente make-up
 • Pigment en ouderdomsvlekken

Mogelijke bijwerkingen

Tattoo/ permanente make-up verwijderen d.m.v. een laser is in principe een veilige behandelmethode. De laserbehandeling kan echter enkele bijwerkingen hebben. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur. Maar soms is  dit ook een gewilde bijwerking omdat het de efficiëntie van de laserbehandeling bevordert. De kans dat volgende complicaties optreden is miniem, maar zijn van belang om te weten.

 1. Langdurige roodheid, tot ongeveer 1 week.
 2. Over-of onderpigmentatie, in het bijzonder bij blootstelling aan UV-stralen (zon).
 3. Hoewel het risico van littekenvorming zoals vaak het geval was bij de CO2- en argon lasers, onwaarschijnlijk is, is dit niet in alle gevallen uit te sluiten.

Verder is het van belang om te weten dat optimale veiligheidsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het gebruik van de laser op enigerlei wijze tot schade of letstel kan leiden. Met name ter bescherming van de ogen is het noodzakelijk dat gedurende de laserbehandeling een speciale beschermbril wordt gedragen en dat ten alletijde wordt voorkomen dat in de laserstraal kan worden gekeken

Het verwijderen van pigmentvlekken voor en na de behandeling

Welke contra indicaties zijn er?

 • Zwangerschap: Het is nog niet voldoende onderzocht maar kan een risico vormen voor de foetus.
 • Chemotherapie: binnen 6 maanden door gevoeligheid voor licht en het verzwakte immuunsysteem.
 • Verbrand door de zon.
 • Recent gezette tattoo’s: dit in verband met het nog te helen van de huid. Dit is mogelijk na ongeveer 6 maanden.
 • Suikerpatienten, wegens medicijn gebruik waardoor de huid dunner en teer wordt. Hier kan een hoger infectie gevaar optreden. Alleen in overleg met uw huisarts.

De moderne Yag-laser is de beste laser om tatoeages op een verantwoorde wijze, goed en in bijna alle gevallen zonder littekens te verwijderen.  Soms lukt dat echter niet helemaal, bijvoorbeeld als er sprake is van uitzonderlijke kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes. Dit blijkt pas tijdens de behandeling.
Soms zitten er metalen in de inkt, waardoor verkleuring op kan treden.Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.

In enkele gevallen is na een aantal behandelingen nog wat restpigment aanwezig. Dit hangt ondermeer af van de gebruikte inktsoort. Een 100% resultaat kan doordoor nooit gegarandeerd worden. Metaal houdende inktsoorten zijn niet helemaal te verwijderen.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Zoals gezegd hangt dit af van een groot aantal factoren:

 • type tattoo
 • kleur van de tattoo
 • diepte van de tattoo
 • ouderdom van de tattoo
 • locatie van de tattoo
 • de aanwezigheid van meerdere tattoo’s over elkaar
 • de gevoeligheid van uw huid
 • uw afweersysteem

Na de eerste laserbehandeling zal blijken op welk type laser de inkt in uw tattoo het beste reageert. Het gemiddelde aantal behandelingen voor amateur tattoo’s ligt tussen de 8 a 12 behandelingen, professionele tattoo’s vergen meer behandelingen. Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort tattoo’s een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Maar nogmaals, uw lichaam heeft hierbij het laatste woord. Tussen iedere laserbehandeling moet minimaal 6 tot 8 weken tijd zitten.

In enkele gevallen is na een aantal behandelingen nog wat restpigment aanwezig. Dit hangt ondermeer af van de gebruikte inktsoort. Een 100% resultaat kan doordoor nooit gegarandeerd worden. Metaal houdende inktsoorten zijn niet helemaal te verwijderen.

Op een mobiel voor de prijzen naar links swipen.

Per Behandeling Prijs
0  t/m 1 cm² €   15,00
2 t/m 3 cm² €   25,00
4 t/m 5 cm² €   35,00
5 t/m 10 cm²  €  45,00
11 t/m 20 cm²  €  60,00
21 t/m 25 cm²  €  65,00
26 t/m 30 cm²  €  80,00
31 t/m 45 cm²  € 100,00
46 t/m 60 cm²  € 110,00
Meerdere tatoeages op aanvraag