Cavitatie

Cavitatie is ook een nieuwe methode om overtollig vet definitief te verwijderen.
Het is een alternatief voor behandelingen als liposuctie, maar zonder een chirurgische ingreep.
Het gaat helaas niet om grote hoeveelheden vet, maar om het verminderen van vetcellen op bepaalde lichaamsdelen waar het moeilijk verdwijnt. Aan de hand van geluidsgolven (40 kHz) worden er tijdens de behandeling golvende bewegingen van compressie en decompressie opgewekt.
Door deze zogenaamde cavitatie worden de wanden van vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van de behandelde vetcellen vrij die daarna door het lichaam op een natuurlijke manier worden afgebroken en afgevoerd.
De hoeveelheden vet die vrij komt mag niet te groot zijn, anders is het lichaam niet in staat om het vrijgekomen vet te verwerken. Daarom kunnen we alleen kleine zones behandelen.
Deze methode van vet verwijderen kunnen we toepassen op bijvoorbeeld buik, dijen, onderkin, bovenarmen en lovehandles.
Ook gebruiken we deze methode voor het aanpakken van hardnekkige cellulitis.

Voor de cavitatie behandeling

Voor de behandeling zullen we uw lichaam in kaart brengen zodat we duidelijk de resultaten kunnen zien.
Deze gegevens, uw lengte en nog een aantal belangrijke gegevens maken een totaal beeld die we opslaan en bij de eerstvolgende behandeling weer bijwerk en.

De behandeling

De te behandelen zone(s) worden op het lichaam afgetekend en met speciale gel ingesmeerd ter geleiding van de ultrasone golven. Het handstuk wordt langzaam over het te behandelen oppervlak bewogen terwijl de behandelkop ultrasone golven afgeeft. Je voelt dat de huid aangenaam warm wordt, maar verder is de behandeling pijnloos.
Een behandeling duurt in totaal ongeveer 35 minuten (kleine zone) of 60 minuten (grote zone) die je één keer per week of twee weken ondergaat.

De Derma cavitatie behandeling duurt 25 of 55 minuten en aansluitend krijgt u een korte massage. Dit is noodzakelijk omdat na de behandeling het lichaam gestimuleerd moet worden om het vrijgekomen vet en afvalstoffen goed te kunnen afvoeren.
Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van het gewenste resultaat en de dikte van de vetlaag. Een cavitatiekuur bestaat in de meeste gevallen uit maximaal 6 behandelingen.

Na de behandeling

Met cavitatie kan er veel, maar u moet er ook zelf iets voor doen! Na de behandeling moet u zich gedurende 5 dagen aan bepaalde richtlijnen houden, zoals o.a.:
2 liter water per dag drinken
het voedingsprogramma volgen
geen alcohol drinken
dagelijks een half uurtje stevig wandelen, fietsen of enkele malen traplopen.

Voeding

Een zeer belangrijke richtlijn is om na een behandeling voldoende water te drinken en gedurende drie dagen geen enkelvoudige koolhydraten (zoals suikers, brood, pasta, aardappelen, frisdrank en alcohol) te gebruiken.
Ons menselijk lichaam heeft een overlevingsmechanisme ingebouwd om energie in de vorm van vet op te slaan in tijden van schaarste. Door het eten van bv. een banaan, pasta, wit brood, suiker, frisdrank etc. wordt in de alvleesklier een hormoon geproduceerd. Dit hormoon, insuline genaamd, geeft een signaal aan het lichaam om vet uit de bloedbaan te halen en op te slaan in de vetcellen.

Dit gebeurt ook met het vrijgekomen vet na de cavitatie behandeling. Om een inname van maximaal 45 gr koolhydraten per dag te bereiken adviseren wij u een proteïnedieet. Wanneer de glycogeenreserves verbruikt zijn komt het lichaam in ‘ketose’. Het lichaam zal in ketose toestand vet als eerste energiebron gebruiken. Ook hiervoor zal energie uit het door cavitatie vrijgekomen vet gebruikt
worden, cavitatie in combinatie met een proteïnedieet blijkt zeer effectief te zijn. U moet zorgen dat uw lichaam het vrijgekomen vet als brandstof gebruikt.

RF (Radio Frequente stroom)

Radio frequente stroom, (RF) passen we toe om het collageen aanmaak van de huid te stimuleren zodat de huid weer strakker wordt. Bij de radio frequentietechniek is het de hoogfrequente energie die op een gecontroleerde, veilige wijze in je huid wordt afgegeven en daar zorgt voor een gelijkmatige en exact op het volume van het weefsel afgestemde warmte.
Door deze vorm van verwarming van de diepere huidlagen trekt het collageen (dit is een bouwsteen van de huidstructuur) samen. Dit effect zorgt ervoor dat je huid en je contouren snel veel strakker worden.
Een bijkomend voordeel is dat er door een RF behandeling na verloop van tijd nieuw, gezond collageen wordt gevormd! Door dit vernieuwde collageen verstrakt de huidweefsel nog meer!
De huid wordt gladder, strakker, jonger en mooier. Contouren versterken. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld een verslapte kaaklijn.

Wat doet de RF behandeling?

RF zorgt voor een strakkere huid. Door middel van een radiofrequente straling die doordringt in de huid ontstaat een lokale verwarming van het weefsel en het onderhuidse vet. Het lichaam gaat hierdoor het vet afbreken en afvoeren via de natuurlijke weg. Dit komt de doorbloeding ten goede. Als gevolg van de behandeling wordt nieuw collageen gevormd wat de huid strakker kan maken en littekens kan doen afnemen.
Collageenvorming door fibroblasten neemt bij warmte toe. Deze toename van collageen zorgt voor een betere elasticiteit van de huid.
Door de verbeterde doorbloeding na de behandeling worden afvalstoffen beter afgevoerd, voedingsstoffen en zuurstof zijn hierdoor beter beschikbaar. Dit remt de enzymen af die collageen afbreken en weefselverslapping veroorzaken.
Voor het verminderen van cellulitis, slappe bovenarmen, rimpels en littekens is de RF techniek een uitstekende behandelmethode.

Wat gebeurt er tijdens en na de behandeling?

Een behandeling duurt meestal 60 minuten. De huid wordt voorzien van gel of olie. Met de ultrasone behandelkop zal er in verschillende patronen onder lichte druk over het te behandelende gebied bewogen worden. Tijdens de behandeling voelt u een warme gloed in en onder de huid, dit doet geen pijn.
Na de behandeling kan de huid nog een beetje warm aanvoelen en rood zijn. Dit trekt binnen een paar uur weg. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Resultaten

De werking van Ultrasound is wetenschappelijk bewezen!
Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel en de hoeveelheid vet die verwijderd moet worden zal de behandeling tussen de 6 en 10 maal wekelijks herhaald moeten worden.
Het resultaat is na 3 behandelingen al zeer goed zichtbaar. De behandelingsduur is maximaal 60 minuten.
Het vrijgekomen vet wordt niet (zoals bij liposuctie) rechtstreeks uit het lichaam weggezogen, maar zal via het lymfevaatstelsel op natuurlijke wijze worden afgevoerd. Dit is hetzelfde systeem dat er bijvoorbeeld voor zorgt dat blauwe plekken verdwijnen.

Wat moet u zelf doen?

Het proces van Ultrasound kan alleen plaatsvinden in een ‘waterrijke’ omgeving. Het is daarom noodzakelijk om minstens twee liter water per dag te drinken. Om het behandeleffect te optimaliseren kunt u hiermee een week voor de eerste behandeling beginnen en dit volhouden tot minstens een week na de laatste behandeling. Er is alleen resultaat haalbaar als het weefsel veel vocht bevat!
Daarnaast is het belangrijk dat u gewicht stabiel blijft en dat u dus niet aankomt. Als het vetweefsel eenmaal verdwenen is zal het bij een stabiel lichaamsgewicht niet meer terugkeren. Bij ongezonde, te eenzijdige voeding, onvoldoende vochtinname en te weinig beweging zal het lichaam nieuwe vetcellen gaan aanmaken.

Contra indicaties:

Contra-indicaties zijn onder andere obesitas (vetzucht), ziekten en afwijkingen van de leverfunctie, zwangerschap, diabetes, metalen prothesen nabij het behandelgebied of stofwisselingsziekten.

Hoe verloopt de behandeling?

Afhankelijk van de aard van de specifieke probleem zullen wij je een behandelkuur of behandeling adviseren. Wij zijn speciaal opgeleid om te kunnen werken met de lipo cavitatie apparatuur, en kunnen jou deskundig adviseren.
Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de klachten en de doelen die je voor je zelfs stelt. Het gemiddelde ligt rond de 6 á 12 behandelingen, maar het eerste zichtbare resultaat is vaak al na enkele behandelingen merkbaar.
De frequentie is doorgaans een behandeling per week. Aangezien het lichaam de vetafvoer goed moet kunnen verwerken, gaat het niet om grote hoeveelheden maar om kleine lokale vetophopingen.

Welke zones zijn behandelbaar (zowel cavitatie als RF)

De in de afbeelding donker ingekleurde zones vertonen bij veel mensen een verhoogd aantal vetcellen en komen daarom in aanmerking voor behandeling door middel van Ultrasound.
In lichaamsgebieden waar zich veel zenuwbanen, oppervlakkig klierweefsel en grote bloedvaten bevinden mag niet behandeld worden. De oksels, de knieholten, de genitaalzone (zowel bij mannen als vrouwen), de handen, de nek, het gezicht en de borst komen daarom niet in aanmerking voor Ultrasound. Overigens komt in deze gebieden over het algemeen weinig vetophoping voor.

Cosmetische specialisten bevelen de RF-methode aan als een veilige, non-operatieve facelift en verjongingsmethode voor het gezicht (het straktrekken van de huid op jukbeenderen en wangen, het verwijderen van wallen onder de ogen, het liften van boven- en onder oogleden, het verminderen van kraaienpootjes van de buitenooghoeken naar de slapen, en ook van de vouwen van neus tot lippen en diepe rimpels rond en boven de mond, en het vormen van correcte contouren voor de lippen en de gezichtsovaal).
De procedure neemt 20 tot 40 minuten in beslag, afhankelijk van de behandelzone.

Cavitatie voor gezicht                                                     Cavitatie + Cryolipolyse + RF voor lichaam

Op een mobiel voor de prijzen naar links swipen.

Cavitatie of RF behandeling Prijs eenmalig Prijs Kuur 5=6
Buik boven de navel óf buik onder de navel (40 minuten) €   45,00 €  225,00
Hele buik (60 minuten) €   75,00 €  375,00
Boven rug (60 minuten) €   75,00 €  375,00
Love handels (60 minuten)  €  75,00 €  375,00
Dijen buitenkant (40 minuten)  €  45,00 €  225,00
Dijen binnenkant (40 minuten)  €  45,00 €  225,00
Dijen binnen- en buitenkant (60 minuten)  €  85,00 €  425,00
Billen (60 minuten) €   80,00 €  400,00
Bovenbenen  (40 minuten) €   55,00 €  275,00
Boven armen (40 minuten) €   60,00 €  300,00
Gezicht (Derma) (40 minuten) €   45,00 €  225,00
Onderkin (20 minuten) €   35,00 €  175,00
Hals (20 minuten) €   35,00 €  175,00
Decolleté (20 minuten) €   35,00 €  175,00
Wallen en kringen rond de ogen (20 minuten) €   35,00 €  175,00