Wij werken enkel met de fillers van het merk Juvederm, een oplosbare lichaam eigen stof hyaluronzuur.
Bij het verouderen van de huid ontstaan er langzamerhand rimpels.
Ongeveer vanaf een jaar of 25 wordt er al minder onderhuids bindweefsel (collageen), hyaluronzuur en elastine aangemaakt. Helaas neemt de veroudering alleen maar toe naarmate de jaren vorderen. Als de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt er zelfs extra afbraak van elastine plaats.
Wanneer de afbraak van bindweefsel en elastine groter is dan de aanmaak, zal de huid slapper worden. Dit leidt uiteindelijk tot rimpelvorming. Roken staat er ook om bekend dat er vervroegd rimpels kunnen optreden.

Veilige hyaluronzuur fillers

De veiligste en meest betrouwbare moderne fillers zijn hyaluronzuur fillers. Hyaluronzuur is een van nature in het lichaam voorkomende stof die onze huid hydrateert en er volume aan toevoegt.
Wij werken met de fillers van Juvederm.

Waarvoor wordt een hyaluronzuur filler toegepast?

Filler injecties kunnen worden toegepast om verschillende soorten rimpels te vervlakken zoals de lachrimpels, marionetlijnen en ook fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Ook worden de injecties toegepast om de volume te vergroten of het structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de lippen, de wangen of de kin.

Wanneer mag u niet met hyaluronzuur filler worden behandeld?

 • Indien u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op een hyaluronzuur filler
 • Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Indien er al een permanent vulmateriaal op de plek van behandeling aanwezig is
 • Indien er een ander vulmateriaal op de plek van behandeling zit waarvan niet duidelijk is of het met hyaluronzuur samen kan
 • Indien u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Injecteren in de (boven)lip kan zelfs een koortslip uitlokken. Bij een actieve koortslip wordt de behandeling uitgesteld.

Een filler is geen gif en tast de gezichtsexpressie niet aan. Een filler op basis van hyaluronzuur is niet permanent, zodat het iedere keer opnieuw aan de veranderingen in uw gezicht aangepast kan worden.

Wat zijn de verwachte resultaten van een fillerbehandeling?

De resultaten zijn wel langdurig maar niet permanent omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen om het effect te behouden. Het resultaat van een filler behandeling kan  6-12 maanden aanhouden en met slechts een herhalingsbehandeling, zo blijkt uit klinisch onderzoek, kan het effect wel 18 maanden aanhouden. Voor lippen is het noodzakelijk iedere 6 maanden een behandeling te ondergaan.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van een filler behandeling?

Een aantal verschijnselen zoals  roodheid, zwellingen, pijn, jeuk, blauwe plekken of stijfheid op het behandelde gebied is normaal. Dit verdwijnt gewoonlijk na een paar dagen met een maximum van een of twee weken. De volgende bijwerkingen kunnen ook optreden maar zijn zeldzaam:

 • Plaatselijke ongelijke ophopingen van het vulmateriaal (granuloomvorming)
 • Een blauwe parelmoer verkleuring op de inspuitplaatsen
 • Wanneer er per ongeluk in een bloedvat wordt gespoten, kan er een stolseltje ontstaan met kleine kans op verlies van gezichtsvermogen. Dit kleine risico kan optreden bij de behandeling van een fronsrimpel
 • Allergische reacties zijn zeer zeldzaam omdat het hyaluronzuur in de fillers niet afkomstig is van dieren.

Waar moet u op letten als u met een filler wordt behandeld?

Onderstaande adviezen worden vaak gegeven om het effect van de behandeling te optimaliseren:

 • Direct na de behandeling mag u uw dagelijkse activiteiten. Gezicht wassen, make up aanbrengen en weer verwijderen is toegestaan. Vermijd hevige druk op de wangen indien deze behandeld zijn met een filler.
 • Bij zwelling of napijn kunt u de behandelde gebieden behandelen met een koud kompres.
 • Vermijd blootstelling aan de sauna, zon of zonnebank gedurende 2 weken.

Indien u een laserbehandeling, chemische peeling of een andere behandeling op basis van een actieve huidreactie overweegt na behandeling met een hyaluronzuur filler, bestaat er een theoretische risico dat er een ontstekingsreactie wordt veroorzaakt in het geïnjecteerde gebied.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen?

Waarschuw uw arts indien u bijwerkingen of verschijnselen bemerkt die niet hierboven zijn gemeld en die u zorgen baart.

Op een mobiel voor de prijzen naar links swipen.

Prijslijst Fillers Prijs
Juvéderm Volbella 1 ml €  360,00
Juvéderm Volift 1 ml €  360,00
Juvéderm Voluma 1 ml €  360,00
Deze blijven ongeveer 15 maanden zichtbaar
Prijslijst Botox Prijs
Botox fijne frons (1 zone, 20 eh), sterke frons (30 eh) €  105,00 / € 155,00
Botox rimpels voorhoofd (1 zone 20 eh ) €  105,00
Botox kraaiepootjes (1 zone 20 eh) €  105,00
Botox 2 zones (40 eh)  € 195,00
Botox 3 zones (60 eh) €  295,00
Botox oksels (100 eh) €  505,00
Botox bovenlip (10 eh) €    55,00